Ultrazvuk kukova kod djece

Specijalista dolazi dva puta mjesečno (srijeda) u organizaciji i po zahtjevu Javne ustanove "Dom zdravlja" Visoko.  Pacijenti treba da zakažu termin za pregled kod medicinske sestre Limo Majda na broj telefona 032/733-130.

Hirurg

Obavještavamo osigurana lica sa područja našeg grada da specijalista hirurg iz JU Kantonalna bolnica Zenica radi u dane ponedjeljak, srijeda i petak od 12,00 sati u hirurškoj ambulanti JU "Dom zdravlja" Visoko. Pacijent je dužan imati uputnicu za specijalistu hirurga izdatu od strane svog porodičnog ljekara.

Dermatolog

Specijalista dermatolog dolazi dva puta sedmično (srijeda i petak) po rasporedu u organizaciji KB Zenica. Pacijenti treba da zakažu termin za pregled kod medicinske sestre Smajić MIhada na broj telefona 738 - 777 lokal 217.

Ortodont

	Specijalista ortodont  dolazi jedan puta sedmično (utorak) u organizaciji i po zahtjevu Javne ustanove "Dom zdravlja" Visoko. Pacijenti treba da zakažu termin za pregled kod medicinskog tehničara Bukić Almir na broj  telefona 738 - 777 lokal 232.

ORL

	Specijalista ORL dolazi dva puta sedmično (ponedjeljak i srijeda) po rasporedu u organizaciji KB Zenica. Pacijenti treba da zakažu termin za pregled kod medicinske sestre Smajić Mihada na broj telefona 738 - 777 lokal 217.

Coronavirus bolest (COVID-19)

Prijava ili pomoć u slučaju simptoma COVID-19

Svaki dan od 07h do 20,00h na telefone:032/738-822, 032/460-328, 061/869-839

Poslije 20,00h kontaktirati HMP na brojeve 124 ILI 032/735-260,psihološka pomoć i podrška dostupna 24h na broj 062/819-394

 

 Inicijativa predsjednika Ljekarske komore Federacije BiH

Zbog sve učestalijih pojava nasilja, nasilničkog ponašanja, prijetnji, ometanja u radu, fizičkih napada i drugih vrsta agresivnog ponašanja prema ljekarima/liječnicima na njihovom radnim mjestima, molimo sve Kantonalne/Županijske komore da Ljekarskoj/Liječničkoj komori Federacije BiH prijave i dokumentuju sva ovakva devijantna ponašanja. Također tražimo od Kantonalnih/Županijskih komora da o ovome obavijeste sve zdravstvene ustanove, tj.kolege na teritoriju svih Komora, kako bi se registrovalo svako ovakvo ponašanje prema kolegama u toku njihovog rada od strane pacijenata i njihove rodbine/pratnje. 

Federalna komora ima namjeru otvoriti pitanje nasilja nad doktorima medicine na njihovim radnim mjestima. Uz dovoljno dokumentovanih slučajeva razmotrit ćemo mogućnosti i promjene zakonske regulative, kako bi se napad na „bijeli mantil“ (našu službenu odoru) počeo tretirati kao napad na službeno lice, odnosno kaznom zatvora od 3-5 godina. 

Molim Vas da ovaj problem shvatimo ozbiljno u cilju zaštite naše profesije i njenog digniteta, ali i zaštite nas samih, te da na adresu Federalne komore dostavljate adekvatne i vjerodostojne podatke o tome. 

Isto tako vrlo važno da kolege koje doživljavaju različite oblike nasilja na svojim radnim mjestima u svojim zdravstvenim ustanovama počnu prijavljivati događaje (poslodavcu i/ili policiji).

  1. Skrining test
  2. Mamografija
  3. Metadonska terapija
Test za rano otkrivanje karcinoma grlića materice, vrši se besplatno u odjelu Zdravstvena zaštita žena za sve pacijentice jedan puta u 3 godine. Pacijentice koje žele uraditi ovaj test treba da zakažu termin na telefon broj: 739-413 svaki radni dan od 07:00 do 15:00 sati.
Usluge mamografije vrše se u RTG kabinetu radnim danima u periodu od 07:00-13:00h. Za ovaj pregled pacijent treba da ima uputnicu ljekara.
Davanje metadonske terapije provodi se svaki radni dan u periodu od 10:00 do 10.30 sati. Svi pacijenti koji žele liječenje putem metadonske terapije mogu se javiti u Centar za borbu protiv bolesti ovisnosti u Zenici ili kod ljekara u JU "Dom zdravlja" Visoko.
next
prev