Ultrazvuk kukova kod djece

Specijalista dolazi dva puta mjesečno (srijeda) u organizaciji i po zahtjevu Javne ustanove "Dom zdravlja" Visoko.  Pacijenti treba da zakažu termin za pregled kod medicinske sestre Limo Majda na broj telefona 032/733-130.

Hirurg

Obavještavamo osigurana lica sa područja našeg grada da specijalista hirurg iz JU Kantonalna bolnica Zenica radi u dane ponedjeljak, srijeda i petak od 12,00 sati u hirurškoj ambulanti JU "Dom zdravlja" Visoko. Pacijent je dužan imati uputnicu za specijalistu hirurga izdatu od strane svog porodičnog ljekara.

Dermatolog

Specijalista dermatolog dolazi dva puta sedmično (srijeda i petak) po rasporedu u organizaciji KB Zenica. Pacijenti treba da zakažu termin za pregled kod medicinske sestre Smajić MIhada na broj telefona 738 - 777 lokal 217.

Ortodont

	Specijalista ortodont  dolazi jedan puta sedmično (utorak) u organizaciji i po zahtjevu Javne ustanove "Dom zdravlja" Visoko. Pacijenti treba da zakažu termin za pregled kod medicinskog tehničara Bukić Almir na broj  telefona 738 - 777 lokal 232.

ORL

	Specijalista ORL dolazi dva puta sedmično (ponedjeljak i srijeda) po rasporedu u organizaciji KB Zenica. Pacijenti treba da zakažu termin za pregled kod medicinske sestre Smajić Mihada na broj telefona 738 - 777 lokal 217.

Coronavirus bolest (COVID-19)

Prijava ili pomoć u slučaju simptoma COVID-19

Svaki dan od 07h do 20,00h na telefone:032/738-822, 032/460-328, 061/869-839

Poslije 20,00h kontaktirati HMP na brojeve 124 ILI 032/735-260,psihološka pomoć i podrška dostupna 24h na broj 062/819-394

 

 Evropska sedmica imunizacije

 

Evropska sedmica imunizacije – obilježava se u zadnjoj sedmici mjeseca aprila.

Bosna i Hercegovina kao i druge članice Svjetske zdravstvene organizacije evropskog regiona  sudjeluje u obilježavanju Evropske sedmice imunizacije (vakcinacije).

 

Sedmica imunizacije je godišnji događaj čiji je  cilj povećanje obuhvata imunizacijom kroz edukaciju i podsjećanje na značaj zaštite svakog pojedinca od bolesti koje se mogu spriječiti vakcinacijom.

Potrebno je naglasiti  značaj redovne vakcinacije djece, po  kalendaru  vakcinacije, bez demografskih, teritorijalnih i socijalnih razlika.

Vakcinacija je jedna od najuspješnijih javno zdravstvenih inicijativa, koja je doprinjela iskorjenjivanju velikih boginja i doprinosi iskorjenjivanju dječije paralize.

Svjetska zdravstvena organizacija je pokrenula inicijativu za organizovanje Sedmice imunizacije u oktobru 2005. godine sa idejom da se pažnja opšte javnosti i zdravstvenih radnika usmjeri na značaj imunizacije.

U Sarajevu je održana dvodnevna radionica pod nazivom  “Prevencija, zaštita, imunizacija”,

11 i 12 aprila 2016.godine povodom početka obilježavanja Evropske sedmice imunizacije.

Organizaciju i provedbu Radionice podržao je UNICEF BiH u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH, a pored predstavnika kantonalnih zavoda, Ministarstva zdravstva FBiH i kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije namijenjena je i epidemiolozima, pedijatrima, medicinskim sestrama i drugim zdravstvenim radnicima koji direktno učestvuju u provođenju Programa obavezne imunizacije. Na ovoj radionici bila je prisutna Omanović dr. Medina  spec.pedijatar EPI koordinator za općinu Visoko  kao predstavnik JU „Dom zdravlja“ Visoko.

 

  1. Skrining test
  2. Mamografija
  3. Metadonska terapija
Test za rano otkrivanje karcinoma grlića materice, vrši se besplatno u odjelu Zdravstvena zaštita žena za sve pacijentice jedan puta u 3 godine. Pacijentice koje žele uraditi ovaj test treba da zakažu termin na telefon broj: 739-413 svaki radni dan od 07:00 do 15:00 sati.
Usluge mamografije vrše se u RTG kabinetu radnim danima u periodu od 07:00-13:00h. Za ovaj pregled pacijent treba da ima uputnicu ljekara.
Davanje metadonske terapije provodi se svaki radni dan u periodu od 10:00 do 10.30 sati. Svi pacijenti koji žele liječenje putem metadonske terapije mogu se javiti u Centar za borbu protiv bolesti ovisnosti u Zenici ili kod ljekara u JU "Dom zdravlja" Visoko.
next
prev