Ultrazvuk kukova kod djece

Specijalista dolazi dva puta mjesečno (srijeda) u organizaciji i po zahtjevu Javne ustanove "Dom zdravlja" Visoko.  Pacijenti treba da zakažu termin za pregled kod medicinske sestre Limo Majda na broj telefona 032/733-130.

Hirurg

Obavještavamo osigurana lica sa područja našeg grada da specijalista hirurg iz JU Kantonalna bolnica Zenica radi u dane ponedjeljak, srijeda i petak od 12,00 sati u hirurškoj ambulanti JU "Dom zdravlja" Visoko. Pacijent je dužan imati uputnicu za specijalistu hirurga izdatu od strane svog porodičnog ljekara.

Dermatolog

Specijalista dermatolog dolazi dva puta sedmično (srijeda i petak) po rasporedu u organizaciji KB Zenica. Pacijenti treba da zakažu termin za pregled kod medicinske sestre Smajić MIhada na broj telefona 738 - 777 lokal 217.

Ortodont

	Specijalista ortodont  dolazi jedan puta sedmično (utorak) u organizaciji i po zahtjevu Javne ustanove "Dom zdravlja" Visoko. Pacijenti treba da zakažu termin za pregled kod medicinskog tehničara Bukić Almir na broj  telefona 738 - 777 lokal 232.

ORL

	Specijalista ORL dolazi dva puta sedmično (ponedjeljak i srijeda) po rasporedu u organizaciji KB Zenica. Pacijenti treba da zakažu termin za pregled kod medicinske sestre Smajić Mihada na broj telefona 738 - 777 lokal 217.

Coronavirus bolest (COVID-19)

Prijava ili pomoć u slučaju simptoma COVID-19

Svaki dan od 07h do 20,00h na telefone:032/738-822, 032/460-328, 061/869-839

Poslije 20,00h kontaktirati HMP na brojeve 124 ILI 032/735-260,psihološka pomoć i podrška dostupna 24h na broj 062/819-394

 

 Život u lokalnoj zajednici za osobe sa invaliditetom

 

Predstavnici JU „Dom zdravlja“ Visoko prisustvovali su okruglom stolu koji je u hotelu Zenica organizirala Ustanova Sumero centar za podršku osobama sa invaliditetom u zajednici. Okrugli sto pod nazivom „Sudjelovanje javnosti u unapređenju socijalnih usluga i programa stanovanja u lokalnoj zajednici uz podršku za osobe sa invaliditetom u Zeničko-dobojskom kantonu“  imao je cilj uključiti javnost u aktivno djelovanje i implementaciju života u lokalnoj zajednici za osobe sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju. 

Na okruglom stolu su prezentirane aktivnosti Ustanove Sumero centar za podršku osobama sa invaliditetom u zajednici, a koje su usmjerene na unapređenje i pružanje mogućnosti za radno osposobljavanje osoba sa invaliditetom.  Također, naglašena je potreba za vraćanje poslovne sposobnosti osobama sa invaliditetom, te je istaknuto da je neophodna veća uključenost zajednice  na unapređenju odnosa i smanjenju oduzimanja poslovne sposobnosti za osobe sa invaliditetom. 

Nakon okruglog stola usvojeni su zaključci koje će centar Sumero uz podršku loakne zajednice u narednom periodu realizirati, a to je: približiti novi model stanovanja za osobe sa invaliditetom, povećati broj korisnika, pojačati saradnju sa zavodima i pojačati aktivnsoti za iznalaženje stambenih jedinica za zbrinjavanje osoba sa invaliditetom u cilju osposobljavanja osoba sa invaliditetom za samostalan život.  

 

  1. Skrining test
  2. Mamografija
  3. Metadonska terapija
Test za rano otkrivanje karcinoma grlića materice, vrši se besplatno u odjelu Zdravstvena zaštita žena za sve pacijentice jedan puta u 3 godine. Pacijentice koje žele uraditi ovaj test treba da zakažu termin na telefon broj: 739-413 svaki radni dan od 07:00 do 15:00 sati.
Usluge mamografije vrše se u RTG kabinetu radnim danima u periodu od 07:00-13:00h. Za ovaj pregled pacijent treba da ima uputnicu ljekara.
Davanje metadonske terapije provodi se svaki radni dan u periodu od 10:00 do 10.30 sati. Svi pacijenti koji žele liječenje putem metadonske terapije mogu se javiti u Centar za borbu protiv bolesti ovisnosti u Zenici ili kod ljekara u JU "Dom zdravlja" Visoko.
next
prev