Ultrazvuk kukova kod djece

Specijalista dolazi dva puta mjesečno (srijeda) u organizaciji i po zahtjevu Javne ustanove "Dom zdravlja" Visoko.  Pacijenti treba da zakažu termin za pregled kod medicinske sestre Limo Majda na broj telefona 032/733-130.

Ortoped

Specijalista ortoped dolazi jedan puta sedmično (ponedjeljak) u organizaciji i po zahtjevu Javne ustanove "Dom zdravlja" Visoko. Pacijenti treba da zakažu termin za pregled kod medicinske sestre Smajić MIhada na broj telefona 738 - 777 lokal 217.

Dermatolog

Specijalista dermatolog dolazi dva puta sedmično (srijeda i petak) po rasporedu u organizaciji KB Zenica. Pacijenti treba da zakažu termin za pregled kod medicinske sestre Smajić MIhada na broj telefona 738 - 777 lokal 217.

Ortodont

	Specijalista ortodont  dolazi jedan puta sedmično (utorak) u organizaciji i po zahtjevu Javne ustanove "Dom zdravlja" Visoko. Pacijenti treba da zakažu termin za pregled kod medicinskog tehničara Bukić Almir na broj  telefona 738 - 777 lokal 232.

ORL

	Specijalista ORL dolazi dva puta sedmično (ponedjeljak i srijeda) po rasporedu u organizaciji KB Zenica. Pacijenti treba da zakažu termin za pregled kod medicinske sestre Smajić Mihada na broj telefona 738 - 777 lokal 217.

Ultrazvuk srca

	Ultrazvuk srca se radi dva puta sedmično utorak i četvrtak. Narudžbeza pregled se vrše kod nadležnih ljekara u JU "Dom zdravlja"Visoko ili na broj telefona 738 – 777 lokal 261.Besplatni pregled dubokog i površnog venskog sistema

U subotu 31.01.2015.godine u prostorijama JU “Dom zdravlja” Visoko organizovan je brzi skrining (pregled) dubokog i površnog venskog sistema. Naime, menadžment JU “Dom zdravlja” Visoko je dogoviro saradnju sa Chicago Vein institutom Sarajevo, čiji su stručnjaci vršili besplatne preglede i savjetovanje za trideset pacijenata. Značaj organizovanja ovih pregleda je u tome što se isti inače ne obavljaju u JU “Dom zdravlja” Visoko a čekanje za preglede ovakve vrste u Kantonalnoj bolnici Zenica je i po nekoliko mjeseci. Zbog iskazane potrebe i interesa naših pacijenata JU “Dom zdravlja” Visoko će i u narednom periodu planirati nastavak ove saradnje.

O klinici  “Chicago Vein institute”  

Chicago Vein Institute Sarajevo je klinika koja primjenjuje svjetske standarde u liječenju oboljelih vena sa najmodernijim metodama i najsavremenijom opremom. Metode su potpuno bezbolne i minimalno invazivne te pacijent odmah nakon tretmana može nastaviti sa svim aktivnostima. Iskusno osoblje trenirano u SAD po instrukcijama dr Mensura O. Šunje vodećeg flebologa u svijetu pruža iste uluge kojima se tretiraju pacijenti na vodećim klinikama širom svijeta. Dijagnostički i terapijski tretmani rade se sa vrhunskom i najmodernijom opremom, a garant kvalitete je garancija za urađene tretmane. Klinika se nalazi u Hotelu Radon Plaza Sarajevo, adresa: Džemala Bijedića 185, a sve informacije možete dobiti na tel. 033 942 252 ili mob. 062 075 211.

  1. Skrining test
  2. Mamografija
  3. Metadonska terapija
Test za rano otkrivanje karcinoma grlića materice, vrši se besplatno u odjelu Zdravstvena zaštita žena za sve pacijentice jedan puta u 3 godine. Pacijentice koje žele uraditi ovaj test treba da zakažu termin na telefon broj: 739-413 svaki radni dan od 07:00 do 15:00 sati.
Usluge mamografije vrše se u RTG kabinetu radnim danima u periodu od 07:00-13:00h. Za ovaj pregled pacijent treba da ima uputnicu ljekara.
Davanje metadonske terapije provodi se svaki radni dan u periodu od 10:00 do 10.30 sati. Svi pacijenti koji žele liječenje putem metadonske terapije mogu se javiti u Centar za borbu protiv bolesti ovisnosti u Zenici ili kod ljekara u JU "Dom zdravlja" Visoko.
next
prev