Ortoped

Specijalista ortoped dolazi jedan puta sedmično (ponedjeljak) u organizaciji i po zahtjevu Javne ustanove "Dom zdravlja" Visoko. Pacijenti treba da zakažu termin za pregled kod medicinske sestre Duraković Sabre na telefon br. 738 777 lokal 235.

Dermatolog

Specijalista dermatolog dolazi dva puta sedmično (srijeda i petak) po rasporedu u organizaciji KB Zenica. Pacijenti treba da zakažu termin za pregled kod medicinske sestre Bodiroga Jadranke na telefon br. 738 777 lokal 242.

ORL

	Specijalista ORL dolazi tri puta sedmično (ponedjeljak, srijeda i petak) po rasporedu u organizaciji KB Zenica. Pacijenti treba da zakažu termin za pregled kod medicinske sestre Bodiroga Jadranke na telefon br. 738 777 lokal 242.  1. Skrining test
  2. Mamografija
  3. Testiranje
  4. Metadonska terapija
Test za rano otkrivanje karcinoma grlića materice, vrši se besplatno u Dispanzeru za žene za sve pacijentice jedan puta u 3 godine. Pacijentice koje žele uraditi ovaj test treba da zakažu termin na telefon broj: 739-413 svaki radni dan od 07 do 15 sati.
Usluge mamografije vrše se u RTG kabinetu radnim danima u periodu od 07-13h. Za ovaj pregled pacijent treba da ima uputnicu ljekara.
U okviru Programa Federalnog ministarstva zdravstva u JU "Dom zdravlja sa poliklinikom" Visoko provodi se Projekat otkrivanja raka - karcinoma debelog crijeva i test na okultno krvarenje. Pregled stolice se vrši tokom cijele godine i besplatan je. Zainteresovani pacijenti treba da se jave kod ljekara porodične medicine.
Davanje metadonske terapije provodi se svaki radni dan u periodu od 12 do 12.30, subotom od 10 do 10.30 i nedjeljom od 15 do 15.30 sati. Svi pacijenti koji žele liječenje putem metadonske terapije mogu se javiti u Centar za borbu protiv bolesti ovisnosti u Zenici ili kod ljekara u JU "Dom zdravlja sa poliklinikom" Visoko.
next
prev